i sällskap av varandra

Man brukar säga att varje sak man gör berikar en med ett minne och en smula expandering av hjärnan, i helgen fylldes min hjärna av vetskapen att:

det känns verkligen som att ett gott skratt förlänger livet.

lika delar wiskey som baylies är en mkt förrädisk drink, den äter upp dig innifrån

goda vänner gör jämt narr av varandra

att bli kallad pensionär är kanske ett gott tecken?!, man är ju bara mogen :)

filmen almost famous avnjutes absolut bäst bakfull i soffan kl 08 på morgonen

sushi kan man inte få för mkt av

nu i helgen kom jocke upp till mig i stockholm, i fredags avnjöt vi tacos och groggar med Jenny, Timmy och Emelie.
Lördagen bestod av en stanvända, ett kärt besök hos en kompis och på något konstigt spår halkade vi in på wiskey på kvällen, och Timmy introducerade oss för en 50/50 blandning av Wiskey/Baylies dont try this at home...
Söndagen var en segdag som tillbringades största delen av morgonen i soffan med kaffe och film. Jag skjutsade jocke till stationen på eftermiddagen och sen powernapa jag fram tills nu, blev faktiskt bestulen på lite sömn nånstans under helgens gång.
Imorrn börjar en ny jobb-vecka och det känns väl sådär, inte grymt taggad till det nu men det blir alltid bättre vet jag... Till helgen kommer en mkt god vän till mig på besök och vi ska hinna prata ikapp oss, det är allt jag vet :)

Hamnade i sagan om konungens återkomst nu, en mkt bra film, synd bara att den (för mig) nästan förstörs av min irritation på Legolas, haha.

 

 

Och grattis fuglesand, du fick upp ditt arsle i rymden till slut


Monstrena under sängen




Hold me

Månen, Solen, Vargen och Rosen

”För många tusen år sedan blev solen förälskad i månen, i hundra år satt solen och väntade på att de skulle passera varandra så att de kunde prata (solförmörkelse), när de äntligen var bredvid varandra förklarar solen sin kärlek till månen, månen som är en vacker men ack så svårflörtad tjej svarar att hon blir solens om solen stiger ned till jorden och tar med en present tillbaka, en så vacker present att hon blir mållös, hon ger solen detta, vad hon tror omöjliga uppdrag och tänker att solen aldrig mer kommer störa henne. Men ack, hon visste inte vad solen var kapabel till, direkt efter att de har pratat färdigt delar solen sin själ i två och skickar ned den andra biten av själen till jorden för att leta efter en present.

 Den biten av själen som hamnar på jorden tar skepnad som en varg. Vargen letar och letar i år efter någonting som kan få månen mållös. På sin vandring hittar vargen en blodröd och oemotståndligt vacker blomma, en ros. Han stannar vid platsen där rosen växer, hösten kommer och rosen dör, när det blir till vintern finns inge spår kvar av rosen. Hopplöst vaktar vargen platsen där rosen fanns i hopp om att den någon gång ska komma upp igen, när värmen och våren kommer stiger en ny ros upp ur marken. Vargen låter rosen växa och bli så magiskt vacker som den var när han först såg den, när rosen har nått sin fulla prakt tar han med sig den upp till solen igen, solen ropar på månen och månen kommer springandes över himlen. Solen lyfter fram rosen och säger: det här är det finaste som finns, för den symboliserar nytt livet, längtan och hopp. Månen blir helt till sig över detta och kan inte annat än hålla med solen om att det är det vackraste som finns.

Månen tar rosen och vänder sig om, hon säger med ryggen till solen att visst kan hon bli solens, men på hennes villkor, för hon sa ju aldrig att de skulle träffas jämt bara för att hon är hans. För månen är en enstöring som inte kommer att låta sig hönsas med av någon annan. Eftersom solen är hopplöst förälskad går han med på det. Så månen låter solen passera henne då och då med många års mellanrum, när de väl träffas älskar de passionerat med varandra. Den delen av solen som var på jorden kommer på att han hellre spenderar sin tid på jorden då han kan se henne på nära håll varenda dag istället för att då och då får träffa henne för en stund av kärlek, det är just därför man aldrig hör vargen yla när det är solförmörkelse, det är just därför man alltid annars hör vargen yla ut kärlekssånger till månen på natten, för det är på natten hon är som vackrast”



to begin with, we have Hamlet.

Willian Shakespear skrev pjäsen Hamlet och från den kommer ett väldigt känt citat som lyder:
To be, ot not to be.
Att vara, eller att inte vara.

Var man samma person förrut som man är nu, lever den lilla och ovetande personen kvar bakom den nya fasaden.
   Ser vi spökbilder av vårat förflutna mot väggen, eller hallucinerar vi bara.

Många undrar hur man ska vara för att bli uppskattad, ska man sätta på en fake-mask framför ansiktet och dölja ens riktiga identitet för att mätta alla personer i ens omgivning. Ska man vara någon annan för att den man tycker om gillar någonting annat... här citerar jag faktiskt mig själv: För man är ju bäst på att bara vara sig själv.
   För jag lovar, var ärlig mot dig själv, mot andra och mot allt så får du ärlighet tillbaka.

helt seriöst vet jag inte vad för skit jag nyss skrev men det får vara kvar...


Så har man börjat jobba igen då, ett kärt återseende faktiskt,
har ju nästan saknat mitt jobb o alla man jobbar med.
den första 3 dagarna nu i veckan är rätt lugna men sen drar allt igång för fullt.
nästa vecka är supertung.
Men faa va skönt att få komma hem till lägenheten och lukta gammal matos.










Les miserables - bring him home



passionerat, starkt, äkta

Gothenburg

kl 06.30 ringde klockan i fredags morse, snabbt gå upp, dusha och bege sig mot Ropsten där jag hämtade upp Linda, stoppet före Ropsten var ett måste för utan kaffe i bilen skulle jag nog gå under.... Eller reste av dem jag delar vägen med, en trött Fredrik, utan kaffe, uhua mig vilken mardröm..
   så de tog ca 5½ h för oss att åka ned, vi kom fram till en camping kö i centrala Ggb när vi fick ett samtal av Eva att vi kunde slagga hos hennes kompis som har en villa nära Ullevi, så vi hämtade upp Eva cenrala Gbg o sen ut till hennes kompis. Vi tog det chill ett tag, gick o handla o sen snabbdush för en middag på stan med Evas och Bea (hon vi sover hos) kompisar... Kände mig välkommen direkt, ett asskönt gäng att hänga med... Med mat och öl i kroppen drog vi mot Ullevi, lite sena så vi missa snow patruls första låtar, men va gör det, vi var ju där för U2...
   Så efter en timmes väntan steg Bono, The edge och resten jag inte vet vad de heter upp på scen och de rockade från första låt och 2 h frammåt.. Så jävla bra och vilken jävla scen närvaro de har asså.. Så sjukt mäktigt var allting..
   Efter konserten mötte vi upp Bea och hennes kille Markus och sen gick vi hem till hennes villa för kvällste och utvärdering av konserten.. Jag ger den stående ovasioner, hurra hurra hurra... Sen morgonen efter sov vi länge ut och sen frukost o sen packa bilen för att sedan bege oss mot Sthlm..

Hemma i sthlm sen käkade jag o Jenny sushi o sen bara snacka o drog en smutt på Baileys :) Idag chillar jag bara, tvättar, gör små ärenden för imorrn bär det av med en kryssning med familjen... Vi ska vara borta i 4 nätter och hinna se både Tallin och St.Petersburg :D riktigt nice.. o nästa vecka sen börjar jag jobba...

Ibland måste man obarmhärtigt slänga sig utåt mot främmande saker,
visst kanske man stöter mot betongen ett antal gånger,
men då och då bumpar man in i underbara moln som tar emot en kärleksfullt,
om man inte chansar,
får man inget veta,
Så snälla alla medmänniskor, chansa!


RSS 2.0